top of page

Waldhausen / 'Soft' / Rope Lunging Aid - hvad er fakta?

Billede 1.webp

Desværre er der ikke foretaget nogen undersøgelser af effekten af ​​denne trænings hjælp på mobilitet og styrkelse, hvilket er overraskende, da disse i vid udstrækning antydes at være fordelene ved dens anvendelse. Ikke desto mindre har en velkendt distributør af denne hjælp beskrevet den som værende "designet til at tilskynde din hest til at arbejde effektivt over ryggen på en naturlig måde." Lad os undersøge fakta bag denne erklæring gennem brug af relevant videnskabelig bevis.

billede 2.webp

I 2018 offentliggjorde Russel Guire fra Centaur Biomechanics og teamet en undersøgelse, der fandt, at konstant lokalt modtryk i området indikerede X forårsaget af en ikke-forseglet rulle skabte pres, der var større end dem, der tidligere har væretvist at forårsage smerter hos heste (9). I denne undersøgelse blev en rulle undersøgt, som er mere eller mindre fast i position. Det kan med rimelighed antages, at bevægelsen på side af rebdelen af ​​dette lungehjælpemiddel forårsaget af, at venstre og højre skuldre bevæger sig fremad og bagud, ville forårsage endnu mere ubehag og potentiale for skade med det afbildede træningshjælpemiddel. Derudover har det vist sig, at langvarige trykpunkter, der er undersøgt under dårligt tilpassede sadler, forårsager vævsiskæmi (reduceret ilt) og vaskulær okklusion (blokering af blodkar), hvilket resulterer i atrofi (reduceret muskelmasse) over tid (11) (16). Så åbenlyst pres i dette område kan faktisk forårsage reduceret muskelmasse i sadelregionen i modsætning til et af de fælles mål for brugen af ​​dette træningshjælpemiddel.

billede 3.webp

I 2013 offentliggjorde Murray, Guire, Fisher & Fairfax en undersøgelse, der viste, at dårligt tilpassede omkreds forårsagede et højt pres på det sted, der er markeret X på billedet over og nedenfor (14). Disse tryk var ens eller større end dem, der var forbundet med kliniske tegn på smerter hos heste. Dette trykpunkt er også på det sted, der er forbundet med omkredsgaller, der er tilskrevet tryk eller friktion. Igen blev dette fundet, når man undersøger bælter - som er mere eller mindre faste i position. Det kan med rimelighed antages, at det pågældende træningshjælpemiddel sandsynligvis vil forårsage en større grad af tryk, når det trækkes fremad ved dens fastgørelse til biten og en endnu større grad af friktion på grund af rebens sidebevægelse forårsaget af bevægelse af skulder og albue.

billede 4.webp
billede 5.webp

Vi har konstateret, at denne træningsstøtte sandsynligvis vil forårsage pres bag albuerne. Det er sandsynligt, at dette vil resultere i nedsat albue-mobilitet, som vil have en direkte indflydelse på skuldermobilitet og faktisk mobilitet i hele forben. Den førnævnte undersøgelse af Murray, Guire, Fisher & Fairfax (2013)fandt også, at dårligt tilpassede omkreds forårsagede nedsat udbredelse af underben (14). Det pågældende træningshjælpemiddel krydser hestens underside, og Guire forklarer, at denne placering krydser krydset mellem forskellige ekstrinsiske muskler i forkroppen, der er involveret i bevægelse i forkroppen og bøjning af thorax, lænde, sakral (ryg) regioner, som også bidrager til fremspring på bagklappen. Nogle af disse muskler er også nødvendige for støtte og hævning af hestens thorax (for at "løfte ryggen"). Det er tydeligt at se, at ethvert åbenlyst pres eller begrænsninger på dette sted vil have vidtrækkende konsekvenser for hestens hele muskuloskeletalsystem, som sandsynligvis vil være modsat det fælles mål i brugen af ​​denne træningshjælp.

billede 6.webp

Uanset din opfattelse af bid, er det en kendsgerning, at biddet bruges som en form for negativ forstærkning - hvor tryk (negativ) anvendes (forstærket) for at indlede et svar fra hesten (10). Tøjlernes spænding skal frigøres som en 'belønning', når hesten har givet den rigtige respons. Problemet med alle trænings hjælpemidler er, at trykket ikke kan frigøres, hvilket resulterer i forvirring og negativ indvirkning på velfærd (12). Som sådan risikerer denne træningshjælp at "nappe" og "rive" hestens mund på grund af dens direkte forbindelse til albuerne og på grund af bivirkningen på biddet forårsaget af venstre-højre bevægelse forben. Over tryk på biddet er stærkt påvist for at forårsage smerter, frygt, kamp- og fluesvar, ansigtsneuralgi, cervikale (nakke) patologier, tunge skader, tunge tilbagetrækning, udbugning af tungen og tand da mage (2) (4) ( 5) (6) (7) (12). Derudover påpeger kritikere, at trænings hjælpemidler tvinger hesten til en kontur i stedet for at træne dem til selvbærende (12). Når hestens hoved holdes nede og musklerne i nakken og toplinjen ikke kan ''holde '' hovedet og nakken korrekt, og derfor kan toplinjemusklerne ikke styrkes. Denne træningshjælp fastgør hovedet og nakken i en position og tillader ikke den naturlige biomekaniske bevægelse af hovedet fremad og bagud i gåturen og galoppen, og resultatet er negativt; forårsager 'stive' gangarter (12).

billede 7.webp

Som vi har set, er der sandsynligvis en negativ indflydelse forårsaget af denne træningshjælp på manken albuer, skuldre og mund; som alle omgiver og hestehalsen; det er sandsynligt, at der opstår en kompenserende virkning i nakken. Den ofte diskuterede og såkaldte 'brudte hals' er ikke en henvisning til en brudt rygsøjle, men er i stedet en beskrivelse af hestens hals, når den bøjes kunstigt med kraft (f.eks. Gennem træningshjælpemidler), der kan forårsage overflektion i krydsene af C3, 4 og 5 (12). Det er uheldigt, at dette område (specifikt C5, 6 og 7) også har vist sig at være det halsområde, der oftest er påvirket af arthritiske ændringer (8). Tkombination af disse faktorer unisont med den negative virkning på understøttelse af muskulatur på grund af langvarig brug af træningshjælpemidler som dette kan derfor bidrage til udviklingen af ​​cervikalsartrit over tid.

billede 8.webp

Endelig er det interessant, at det ikke føltes nødvendigt at inkludere heste bagenden i dette billede, der annoncerer dette træningshjælpemiddel. Som vi alle ved, er korrekt bagendens engagement og handling afgørende i den rigtige bevægelse af hele hesten, men hvordan? Begrebet 'bue og streng' på hestens ryg (illustreret nedenfor) viser forbindelsen mellem lemmerne og ryggen (3) (18). Tilstrækkelig baggrundsudbredelse og forhåndsudtrækning tillader flexion (løftning) af hestene tilbage og efterfølgende forbedringer i kernestyrke og 'topline' over tid. Som vi har konstateret, er det sandsynligt, at det pågældende træningshjælp hæmmer bevægelsen i underkroken (ved enhver spænding) og derfor sandsynligvis vil begrænse hestenes evne til virkelig at løfte gennem ryggen.

billede 9.webp

Så hvordan kan vi med sikkerhed indlede (og ikke hæmme) denne type bevægelse? En fire ugers undersøgelse, der undersøgte virkningerne af elastiske bagkvarter og abdominalbånd (Equiband ™) på hestes trav, fandt øget dynamisk thoracolumbar stabilitet i travhesten i hånden og på sprængten, der kan være forårsaget af aktivering af kernemuskulatur (15). En doktorafhandling, der blev offentliggjort af Marie Rhodin i 2008, demonstrerede forbedret hestebiomekanik som et resultat af langvarig reining på grund af håndteringsevnenes evne til at 'engagere' hestens bagende (17). Dette er bare et par eksempler, men litteraturen er derude, hvis du ønsker at finde en mere human måde at træne din hest på og forbedre hans måde at gå på. Jeg kan dybe ind i disse muligheder en anden dag.

 

Referencer

 

(1) Cook, W. (2003). Bitinduceret smerte: en årsag til frygt, flugt, bekæmpelse af ansigtsneuralgi i

hest. Pferdeheilkunde Equine Medicine , 19 (1), 75-82. doi: 10.21836 / pem20030111

 

(2) Cook, W., & Kibler, M. (2018). Adfærdsvurdering af smerter hos 66 heste med og

uden lidt. Equine Veterinary Education , 31 (10), 551-560. doi: 10.1111 / eve.12916

 

(3) Denoix, JM (1999) Spinal biomekanik og funktionel anatomi. Dyrlæge. Clin. N. Am .:

Equine Practice. 15, 27-6

 

(4) Doherty, O., Casey, V., McGreevy, P., McLean, A., Parker, P., & Arkins, S. (2017). en

analyse af synlige mønstre af hestebitslitage. Journal Of Veterinary Behaviour , 18 , 84-91.

doi: 10.1016 / j.jveb.2016.12.007

 

(5) Eisersiö, M., Rhodin, M., Roepstorff, L., & Egenvall, A. (2015). Rein spænding i 8

professionelle ryttere under regelmæssige træning. Journal of Veterinary Behaviour , 10 (5), 419-426. doi: 10.1016 / j.jveb.2015.05.004

 

(6) Guire, R., Mathie, H., Fisher, M., & Fisher, D. (2016). Rytternes opfattelse af symmetrisk

Tryk på ischiale tuberositeter og Rein-kontakt, mens du sidder på et statisk objekt.

Equine Veterinary Journal , 48 , 9-9. doi: 10.1111 / evj.07_12595

 

(7) Hawson, L., Salvin, H., McLean, A., & McGreevy, P. (2014). Rytternes anvendelse af tøjler

spænding til gang-til-stop-overgange på en modelhest. Journal Of Veterinary Behaviour , 9 (4), 164-168. doi: 10.1016 / j.jveb.2014.04.001

 

(8) Hett, A., Busato, A., & Ueltschi, G. (2006). Radiografiske målinger af heste

cervikal rygsøjle med arthrotiske ændringer - en retrospektiv statistisk undersøgelse. Pferdeheilkunde Equine Medicine , 22 (3), 241-249. doi: 10.21836 / pem20060301

 

(9) Mackechnie-Guire, R., Mackechnie-Guire, E., Bush, R., Fisher, D., Fisher, M., & Weller,

R. (2018). Lokalt modtryk forårsaget af en træningsrulle under lunger med og uden en Pessoa-træningshjælp. Journal Of Equine Veterinary Science , 67 , 112-117. doi: 10.1016 / j.jevs.2018.03.018

 

(10) Manfredi, J., Rosenstein, D., Lanovaz, J., Nauwelaerts, S., & Clayton, H. (2009).

Fluoroskopisk undersøgelse af oral opførsel som svar på tilstedeværelsen af ​​en bit og

effekter af spændinger i tøjler. Sammenlignende træningsfysiologi , 6 (04), 143-148. doi: 10.1017 / s1755254010000036

 

(11) Martin, P., Cheze, L., Pourcelot, P., Deswuilbet, L., Duray, L., & Chateau, H., (2017)

Effekter af store sadelpaneler på biomekanik i hesteyggen under stigende trav: foreløbige resultater. Journal of Equine Veterinary Science, 48, 15-22

 

(12) McLean, A., & McGreevy, P. (2010). Hest-uddannelsesteknikker, der kan trosse

principper for læringsteori og kompromittere velfærd. Journal Of Veterinary Behaviour ,

5 (4), 187-195. doi: 10.1016 / j.jveb.2010.04.002

 

(13) McLean, A., & McGreevy, P. (2010). Hest-uddannelsesteknikker, der kan trosse

principper for læringsteori og kompromittere velfærd. Journal Of Veterinary Behaviour ,

5 (4), 187-195. doi: 10.1016 / j.jveb.2010.04.002

 

(14) Murray, R., Guire, R., Fisher, M., & Fairfax, V. (2013). Måling af omkretstryk

afslører høje spidsbelastninger, der kan undgås ved hjælp af et alternativt omkretsdesign, der også resulterer i øget lemmerprotektion og bøjning i svingfasen. The Veterinary Journal , 198 (1), 92-97. doi: 10.1016 / j.tvjl.2013.07.028

 

(15) Pfau, T., Simons, V., Rombach, N., Stubbs, N., & Weller, R. (2017). Effekten af ​​en 4-ugers

elastisk træningsplan for modstandsbånd på rygkinematik hos heste, der traver i hånden og på sprænget. Equine Veterinary Journal , 49 (6), 829-835. doi: 10.1111 / evj.12690

 

(16) Reswick, J., Rogers, J. (1976). Oplev på Rancho Los AMigos Hospital med enheder

og teknikker til at forhindre tryksår.

 

(17) Rhodin, M. (2008). En biomekanisk analyse af forholdet mellem hovedet og

Halsposition, rygsøjle og lemmer i hesten ved gang og trav (doktorafhandling). Uppsala, Sverige.

 

(18) Slijper, EJ (1946) Sammenlignende biologiske anatomiske undersøgelser af rygsøjlen

søjle og rygmarvemuskulatur hos pattedyr. Proc. K. Ned. Acad. Wetensch. 42, 1-128.

bottom of page